Dasar pertahanan negara (Kementerian Pertahanan Malaysia, 2010)
Penerbitan Dasar Pertahanan Negara merupakan salah satu pendekatan Kerajaan Malaysia sebagai wadah kepada penglibatan rakyat Malaysia di dalam perkara-perkara berkaitan dengan mempertahankan kedaulatan negara.