Menjana kehebatan guru minda kelas pertama - Md. Rusli A. Rashid (Institut Perguruan Perlis, 2008)
Matlamat penulisan buku ini adalah untuk menjadikan pendidikan dan keguruan sebagai suatu perkhidmatan yang lebih dinamik dan mempunyai asas landasan yang tepat. Di samping itu objektif buku ini adalah untuk meningkatkan martabat dan maruah guru sebagai penjana modal insan.