Proses kelompok teori kaunseling bina jiwa - Kamaruzzaman Jalaludin (Dr. Kamaruzzaman Bin Jalaludin Institut Perguruan Perlis, 2006)
"Matlamat penulisan buku ini adalah untuk menjadikan perkhidmatan kaunseling sebagai suatu perkhidmatan yang diyakini semua pihal. Disamping itu, matlamat kehadiran buku ini adalah untuk meningkatkan martabat kaunselor dan perkhidmatan kaunseling sebagi suatu perkhidmatan yang lebih profesional." -- Prakata