Gawat gagalnya formula Mahathir - Dinsman (Penerbitan Pemuda, 1998)
Kegawatan ekonomi membuktikan formula Dr Mahathir untuk mengangkat maruah dan martabat Melayu-Islam melalui kemajuan ekonomi, telah gagal. Kegawatan bukanlah disebabkan serangan spekulator matawang semata-mata, tetapi lebih disebabkan kelemahan dalam sistem ekonomi kita sendiri. Mahathir enggan menerima hakikat itu. Namun hakikat inilah yang dibentangkan dalam buku ini.