Malay traditional attire = pakaian tradisi Melayu - Rosita Jaafar (Pusat Rekaan Fesyen FTIM, 2009)
Malay Traditional Attire sewing technique book teaches you on various techniques to drawing patterns, cutting of fabrics and sewing.The designs showns in this book include those from men 's and ladies traditional collection, such as Traditional Baju kurung pesak buluh, Baju kurung with hanging gore, Kebaya, Kota Bharu kebaya, Modern baju kurung and men's Baju Melayu. Buku teknik menjahit Pakaian Tradisi Melayu memaparkan cara melukis pola, memotong dan menjahit dengan terperinci. Jenis-jenis fesyen yang ditunjukkan di dalam buku ini termasuk fesyen untuk kaum lelaki dan wanita. Di antara nya adalah Baju kurung pesak buluh, Baju kurung pesak gantung, Bayu kebaya, Baju Kota Bahru, Baju kurung Moden, dan Baju Melayu lelaki