Al-Aqsa tanah wakaf umat Islam - Al-Qaradawi, Yusuf 1926- (Ana Muslim, 2014)
Buku ini adalah himpunan atau koleksi khutbah-khutbah Jumaat yang telah disampaikan oleh Syeikh Dr. Yusug al-Qaradhawiy Hafidhahullah. Kandungan utama buku ini membincangkan isu umat Islam atau umat seluruhnya iaitu berkaitan dengan isu Palestin, isu tanah Palestin, masalah jihad rakyat Palestin yang tertindas dan juga kebangkitan rakyat Palestin bagi membebaskan tanah air mereka dariapada cengkaman Israel dan Zionis.