Undang-undang pendidikan di Malaysia - Tie, Fatt Hee (Thomson Reuters Malaysia (trading as Sweet & Maxwell Asia), 2014)
Undang-Undang Pendidikan di Malaysia mempertimbangkan topik-topik seperti kewajipan berjaga-jaga dan kecuaian, penyeliaan dalam kelas dan semasa kegiatan luar kelas, hak undang-undang pelajar, disiplin murid-murid, hukuman korporal, pelesapan dana sekolah, pengurusan harta amanah di sekolah, kewajipan kontrak sekolah dan juga murid-murid, penilaian ganti rugi dan status guru-guru di sisi undang-undang.