Dari Tanjung Malim ke KLCC - Fdaus Ahmad (Dubook Press Sendirian Berhad, 2012)
Dalam masa 7 tahun menempuh perjalanan dari Tg. Malim ke KLCC, aku dah menghabiskan 227 hari semata-mata duduk di dalam bas. Kalaulah ianya perjalanan tanpa henti, maka sudah pasti aku sampai ke bulan. Tapi malangnya aku tak dapat sampai ke bulan, yang aku dapat cuma sebuah buku sebagai kenangan.