Belasungkawa Dato' Dr. Haron Din bila ulama mula dihilangkan musibah buat umat - Mohammad Qayyum A. Badaruddin (Casamas Resources Sdn.Bhd, 2016)
Pemergian Ulama bencana bagi alam semesta. Cahaya akan menghilangkan kegelapan, dan ketika cahaya telah padam maka keadaannya akan kembali gelap. Ulama ibarat cahaya yang menerangi gelapnya kebodohan, dan ketika ulama dimatikan oleh Allah satu persatu, itu menunjukkan bahawa terangnya cahaya akan meredup. Menangislah, kerana meninggalnya seorang ulama adalah sebuah perkara yang besar di sisi Allah. Sebuah perkara yang akan mendatangkan kemungkinan bagi kita yang ditinggalkan jika kita ternyata bukan oang orang yang sentiasa mendengar petua mereka