Teras pendidikan bahasa Melayu asas pegangan guru - Awang Sariyan (Siri pendidikan bahasa (Pahang), 2004)
Buku ini membincangkan aspek-aspek teras pendidikan bahasa, daripada aspek falsafah kepada aspek sejarah dan keadah pengajaran.