Cik house keeping i love you - Dilla Ahmad (Anaasa Publication, 2016)
Aina Humaira, Cik Housekeeping, Bekerja di hotel bukanlah mudah. Lebih-lebih lagi bila dapat bos macam Issac Daniel bin Datuk Iskandar. Oh, dia taklah cerewet. Tapi dia hanya mahu Aina Humaira untuk melakukan tugas dibiliknya Hati Aina kecewa dengan perbuatan curang tunangnya, membuatkan dia serba salah untuk menerima lamaran Issac Daniel. Semankin bersalah bila mommy Issac Daniel adalah kawan baik kepada arwah mamanya. Janji lama cuba ditunaikan. "Saya nak jumpa awak sekarang. Tolong datang ke ofis saya. Kalau kat bilik kita... err, maksud saya kalau kat bilik saya takut awak tak selesa..." - Isaac Daniel "Dari dulu saya memang tak selesa berdua dengan encik. Encik baru tahu ke?" - Aina Humaira "Kalau tak selesa, jom kahwin dengan saya. Saya akan sahkan hubungan kita tu" -Issac Daniel Mana boleh dia berkahwin dengan pengurus hotel yang sudah bertunang! Tapi atas beberapa perkara yang terjadi kepada Aina, Issac Daniel tetap mahu meneruskan hasratnya. Mentelah dalam hati sudah ada rasa sayang pada cik housekeepingnya. "Kenapa? Masih ragu-ragu lagi yang saya bukan lelaki Melayu sejati?" - Issac Daniel "Bukan macam tu, encik. Encik tak rasa ke kita ni tak sepadan? Encik orang ada-ada, saya pulak orang tak ada apa-apa. Encik bos, saya kuli. Encik hensem, saya.." - Aina Humaira "Kalau awak teruskan encik-saya tu saya kiss awak jugak karang"- Issac Daniel sudah buat celang mata Memang benar dongeng Cinderella! Bukan kasut kaca yang tercicir di tangga, tapi nama Issac Daniel yang tertinggal di hatiny