Izrail malaikat maut pemisah kelazatan dunia - Mansur Abdul Hakim (Grup Buku Karangkraf Sdn.Bhd, 2016)
Buku ini merungkaikan segala persoalan berkenaan malaikat pencabut nyawa dan peristiwa kematian bersumberkan Al-Quran dan hadith Nabi SAW. Di samping menceritakan kisah-kisah para Nabi, orang-orang soleh dan para sahabat menjelang kematian mereka