Sejarah perisikan di Malaysia - Azharudin Mohamed Dali (Dewan Bahasa dan Pustaka, 2014)
Buku [ini] membincangkan berbagai aspek berkaitan perisan yang telah berlaku di negara ini. Hal ehwal dunia perisikan seperti aktiviti ejen perisikan, penyuluhan, tipu helah, sabotaj, subversif mahupun propaganda akan disentuh dalam bab-bab yang terkandung dalam buku ini. Setiap bab melihat secara terperinci kisah-kisah sejarah perisikan. Meskipun kisah-kisah ini lebih merupakan kisah sejarah, namun dari sudut pengisiannya, ia masih sangat releban dengan perkembangan yang berlaku hari ini.