Air mata kesengsaraan Rohingya identiti, penindasan dan pelarian - Azharudin Mohamed Dali; Azlinariah Abdullah (Inteam Publishing Sdn.Bhd, 2012)
Buku ini menjawab semua persoalan mengenai asas masalah Rohingya, bermula dengan sejarah hingga kepada isu pelarian yang kemudiannya berkait pula dengan soal hak asasi. Atas sifatnya itu, buku ini sangat sesuai dijadikan bahan rujukan untuk pelajar di pusat pengajian tinggi yang mengikuti kursus sejarah, etnik dan minoriti, para guru dan pelajar sekolah menengah atas dan peminat sejarah Asia Tenggara, bidang etnik dan minoriti, serta cabang hak asasi manusia