Telaga Barahut dan persoalan berkaitan dengannya - Zulkifli Mohamad al-Bakri 1969- (Siri akidah, 2014)
Syeikh Ahmad al-Sobban berkata: "Walaupun banyak riwayat ahli sejarah menceritakan telaga Barahut terletak di Ahqaf, tidak ada seorangpun yang boleh menyatakan dengan pasti tempat telaga Barahut ini berdasarkan dalil hakiki yang boleh menenangkan akal." Semoga dengan terbitnya buku Telaga Barahut & Persoalan Berkaitan Dengannya ini akan menjawab segala persoalan yang berlegar dalam kalangan pembaca dengan kefahaman yang betul. Penulis mengharapkan ia akan menghasilkan satu suasana yang baik dalam kalangan masyarakat di samping berpijak pada asas ilmiah.