Tangisan di bumi Syria - Zulkifli Mohamad al-Bakri 1969- (Pustaka Cahaya Kasturi Sdn. Bhd., 2013)
Kehadiran buku Tangisan di Bumi Syria karangan tokoh agamawan yang saya kasihi Yang Berbahagia Dr. Zulkifli Mohamad al-Bakri adalah usaha kolaborasi mantap kali kedua antara aktivis dan tokoh agamawan selepas buku Konflik Syria dan Mauqif Ulama. Ia bertujuan bagi meneruskan kesinambungan dan usaha berterusan memberikan pendidikan dan penerangan langsung kepada umat tentang perkembangan terkini sahabat seaqidah kita di Syria di samping untuk menjana kewangan dalam skala yang besar untuk disalurkan ke pelarian Syria termasuk yang berjumlah 7000 orang di Malaysia dalam bentuk makanan, ubat-ubatan dan pendidikan