Halaman Adat Istiadat Raja D'Raja Kelantan - Yaakob Hassan 1919-; Baharin Ilias; Hashim Musa; Rozita Che Rodi (Majlis Agama Islam dan Adat Istiadat Melayu Kelantan, 2014)
Buku ini pada dasarnya merupakan hasil transliterasi daripada sebuah buku dalam bentuk taipan jawi bertajuk "Halaman Adat Istiadat Melayu Kelantan" yang diusahakan oleh Encik Yaakob Haji Hasan, mantan Setiausaha Adat Istiadat Melayu Majlis Agama yang tersusun pada 23 Disember 1948.