Titian sirat menuju syurga atau ke neraka? - Zulkifli Mohamad al-Bakri 1969- (Siri akidah, 2014)
Sebenarnya isu akidah adalah isu pokok dan asas yang dianggap sebagai usul dalam agama kita. Ia mempunyai banyak cabang seperti isu qalam, arasy, titian sirat, syurga, neraka, timbangan mizan dan lain-lain lagi yang termasuk di bawah tajuk beriman dengan hari akhirat. Justeru, amat wajar untuk ditekuni oleh para ulama dan juga umat Islam agar kefahamannya itu benar-benar menepati nas syariat bersumberkan al-Quran dan al-Sunnah. Buku Titian Sirat ini diperhalusi dengan menggunakan kaedah soal jawab bagi menyelesaikan segala kemelut dan isu yang berbangkit