Wasiat untuk anakku - Zulkifli Mohamad al-Bakri 1969- (Pustaka Cahaya Kasturi, 2012)
Buku ini sarat dengan nasihat seorang bapa terhadap anaknya dalam menempuh arena pembelajaran. Ia persis kepada buku Ayyuha al-Walad karya Imam al-Ghazali yang menasihati muridnya. Isi kandungan buku ini berkenaan amanah seorang bapa betapa pentingnya menuntut ilmu, menjaga adab, memelihara masa, berinteraksi dengan sebaik-baiknya sesama rakan dan menghormati guru. Ia diperkukuhkan lagi dengan tambahan suri teladan dan mutiara kata dari pujangga dan cendekiawan berkenaan dengan erti kehidupan