Kekal Jerman menjadi Muslim bangsa, agama dan penukaran agama di Eropah baru - Ozyurek, Esra (Zi Publication Sdn Bhd, 2017)
[Buku ini] meneroka mengenai bagaimana orang Jerman menerima Islam dalam lingkungan suasana antagonistik ini, bagaimana mereka mengimbangi kecintaan mereka kepada Islam dalam keadaan masyarakat mereka sendiri berasa takut kepadanya, bagaimana mereka mengaitkannya kepada Muslim imihran serta bagaimana mereka membentuk perdebatan mengenai bangsa, agama dan yang mereka miliki di Eropah hari ini.