Haji... apa selepasnya? amalan - tindakan - agen perubah - Zulkifli Mohamad al-Bakri 1969- (Pustaka Cahaya Kasturi Sdn Bhd, 2014)
Saat kita pulang menunaikan haji, ditamatkan dengan acara tawaf wada' menyebabkan kita merasa cukup hiba dan sedih tatkala ingin berpisah dari tempat yang paling suci dan mulia di bumi ini. Entah bila pula dapat datang lagi atau itu kali yang terakhir, hanya Allah yang Maha Mengetahui. Itulah haji, penuh dengan nikmat yang tertambat pada hati. Seperti tenang yang tak mungkin akan dapat dirasai oleh sesiapa pun dalam kehidupannya. Persoalannya, apa selepas haji? Buku ini cuba mengemukakan sejumlah rancangan yang sepatutnya dilakukan oleh jemaah haji. Justeru jangan biarkan 'haji mabrur' runtuh dengan kehidupan yang dilalui selepas haji.