Solat duha fadhilat, hukum dan hikmah - Zulkifli Mohamad al-Bakri 1969- (Siri solat sunat, 2014)
Solat Duha amat penting dalam kehidupan seharian khususnya bagi golongan yang bekerja. Orang yang benar-benar bertaqwa tidak pernah lalai daripada melaksanakan tuntutan ini. Sekalipun sibuk melakukan tugas harian, umat Islam sepatutnya tidak lupa daripada menghadap Allah SWT pada waktu rancak mengejar urusan berkenaan dunia.