Strategi implementasi pelan pembangunan pendidikan Malaysia - Mohammed Sani Ibrahim; Ahmad Zabidi Abdul Razak; Husaina Banu Kenayathulla (Penerbit Universiti Malaya, 2015)
Buku ini ditulis untuk memberi panduan kepada para pemimpin pendidikan, guru-guru, pelajar-pelajar, ibu bapa dan ahli-ahli masyarakat serta ahli-ahli akademik untuk membolehkan mereka memahami falsafah Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia 2013-2025, konsep kepimpinan yang berkualiti yang diperlukan oleh institusi-institusi pendidikan masa kini dan masa hadapan. Kebanyakan pemimpin sekolah adalah asalnya datang daripada pelbagai peringkat dalam profesion keguruan. Apabila mereka diberi peluang untuk menjadi pengetua atau guru besar, mereka perlu mempunyai pengalaman profesional yang mencukupi