Katak penciptaan & hukum-hukum - Zulkifli Mohamad al-Bakri 1969- (Siri fiqh haiwan)
Semua benda yang bersih, tidak memudaratkan, tidak menjijikkan dan tidak mencemarkan seperti bunga-bungaan, buah-buahan, bijiran, telur, keju dan sebagainya halal dimakan. Sebaliknya jika menjijikkan atau mencemarkan seperti hingus, manu dan sebagainya adalah haram dimakan. Semoga pencerahan daripada buku kecil ini yang bertajuk Katak: Penciptaan & Hukum-hukum kan memberi kefahaman kepada para pembaca untuk memahami apa jua hikmah di sebalik ciptaan Allah SWT.