Al-ihkam syarah al-hikam - Zulkifli Mohamad al-Bakri 1969- (Pustaka Cahaya Kasturi Sdn Bhd, 2016)
Kitab Al-Hikam, Karangan Syeikh Ibnu 'Atha'illah as-Sakandari rhm. merupakan salah satu daripada kitab-kitab golongan sufi yang paling bernilai dan tinggi martabatnya. Syarah al-Hikam yang dilakukan oleh saudara, telah berjaya menghurai dan melengkapkan lagi maksud-maksud al-Hikam, di samping menjelaskan kandungan-kandungannya yang tersembunyi. Sesungguhnya kitab ini dan kitab-kitab seumpamanya adalah sebahagian daripada bahan-bahan yang boleh menyuluh jalan akhirat, pada zaman yang ramai orang telah kehilangan arah dan penunjuk jalan yang benar.