Syeikh Dr. Wahbah al-Zuhaili yang ku kenali - Zulkifli Mohamad al-Bakri 1969- (Pustaka Cahaya Kasturi Sdn.Bhd, 2015)
Pada pagi yang mulia ini, 9 Ogos 2015 bersamaan 24 Syawal 1436H, kami menerima berita yang telah disahkan dan disemak berkenaan pemergian guru yang kami kasihi, Fadhilat al-Syeikh al-Allamah Dr. Wahbah Mustafa al-Zuhaili ke rahmatullah setengah jam sebelum fajar. Semoga Allah mengampuni dosanya dan menempatkannya bersama dengan para siddiqin, syuhada' dan solihin. Kami tidak ingin mengatakan apa-apa kecuali yang diredhai berkenaannya. Ya Syaikhana, sesungguhnya pemergianmu membuatkan diri ini teramat sedih. Inna lillahi wa inna ilaihi raj'iun. Dengan ini kami mengambil kesempatan untuk menerbitkan buku tentang beliau supaya ia dapat dikenali seluruh umat Islam.