Malaysia dan Jepun perspektif sejarah, politik, ekonomi dan sosiobudaya - Asmadi Hassan; Mohd. Ikbal Mohd. Huda (Penerbit Universiti Malaya, 2017)
Buku yang memuatkan sembilan artikel ini adalah kombinasi kajian oleh pakar-pakar pengajian Jepun dari Universiti Malaysia dan Universiti Malaysia Kelantan.