Panduan penjagaan dan penggunaan haiwan makmal - National Research Council of the National Academies (Penerbit Universiti Malaya, 2017)
Karya asal Panduan Penjagaan dan Penggunaan Haiwan Makmal merupakan satu sumber yang telah dihormati selama beberapa dekad yang menggabungkan maklumat saintifik baru berkenaan haiwan makmal lazim, termasuk spesies akuatik, dengan mengambi kira input daripada komuniti haiwan saintifik dan makmal serta orang awam.