Pembanterasan komunis di tanah Melayu - Ho, Hui Ling (Penerbit Universiti Malaya, 2010)
Buku ini mengupas usaha-usaha yang diambil oleh pihak kerajaan, baik kerajaan British mahupun kerajaan Persekutuan dalam membanteras gerakan komunis di Tanah Melayu ketika zaman darurat (1948-1960).