Pembangunan pengajian tinggi Islam di Malaysia / penyunting : Ibrahim Abu Bakar, Muhamad Muda, Mohammad Haji Alias - Ibrahim Abu Bakar 1950-; Muhamad Muda; Mohammad Haji Alias (Penerbit USIM, 2008)
Buku ini mengandungi 11 koleksi artikel berkaitan sejarah Pembangunan Pengajian Tinggi Islam di Malaysia.