British dan Perang Enam Hari 1967 Arab-Israel - Muhamad Hasrul Zakariah (Penerbit Universiti Sains Malaysia, 2017)
Perang Enam Hari Arab-Israel yang tercetus pada 5 hingga 10 Jun 1967 merupakan titik hitam dalam sejarah Asia Barat yang membawa kepada perubahan struktur geopolitiknya khususnya di Palestin dan impaknya kekal sehingga kini. Hampir 90 peratus sumber yang digunakan adalah dokumen asli kerajaan British daripada The National Archieve, London. Karya ini merupakan satu-satunya kerya asli berbahasa Melayu yang memperincikan kronologi penglibatan British dalam perang tersebut.