Kaedah penyelidikan sosial daripada perspektif Islam - Ahmad Munawar Ismail; Mohd. Nor Shahizan Ali (Siri Islam dan pembangunan manusia, 2015)
Buku ini adalah penyelarasan antara metode penyelidikan dalam pengajian Islam dengan metode pengajian sains sosial. Kandungan buku ini mengandungi aspek asas yang diperlukan dalam penyelidikan berkontekskan Islam dan masyarakat Islam di Malaysia.