Pilihan raya prinsip dan hukum - Kassab, Akram (IDE Research Centre Sdn. Bhd., 2017)
Buku ini dibahagikan kepada lapan bab perbahasan dengan mengemukakan kajian dalam permasalahan besar berkaitan kefahaman politik dalam urusan pilihan raya termasuk juga perkara-perkara yang berkaitan perbezaan para ulama sama ada bersetuju atau menolaknya di samping mengemukakan pandangan yang pertengahan. Perbahasan perkara pokok dalam buku ini dilakukan dengan teliti berpandukan nas-nas al-Quran dan hadis di samping pendapat ahli tafsir serta pandangan ulama fiqh.