Descartes pengenalan ringkas - Sorell, Tom (Institut Terjemahan dan Buku Malaysia, 2015)
Penceritaan Sorell memaparkan dengan baik sisi pemikiran Descartes yang sangat peribadi dan dengan berbuat demikian, beliau dapat memberitahu kita banyak perkara tentang pemikir itu sendiri. Halaman... yang ditumpukan untuk Meditations pastinya merupakan catatan ringkas pengenalan yang terbaik bagi karya klasik Descartes yang ada kini.