Sejarah astronomi Islam di Malaysia - Zin, Aizan Ali Mat (University of Malaya Press, 2017)
Buku ini menyentuh beberapa aspek sejarah berkaitan pengajian Astronomi Islam dan menggarap ayat-ayat al-Quran dan hadis berkaitan keperluan dan kepentingan ilmu tersebut.