Kampung girl - Umi Kalsom
Perkahwinan diaturkan oleh keluarga? Ashraf langsung tidak menyangka! Lebih memeningkan kepala, apabila dia mengetahui nama calon yang disebutkan oleh mummynya, Puan Mazlin. Ainnur! Si budak kampung itu?! Tidak mungkin. "Orang tak nak kahwin dengan budak kampung tu... mummy jangan paksa Ash!" - Ashraf Khairi. "Ain akan kahwin dengan abang Ash!" - Ainnur. Dan jawapan itu cukup untuk membuatkan Ashraf kehilangan kata. Bergaduh mulut? Itu merupakan perkara biasa bagi Ashraf jika Ainnur ada di depan mata. Pasti ada sahaja perkara yang hendak diperbalahkan. "Dekat kampung kau tu dah pupus populasi lelaki ke sampai kau kena ke bandar nak cari calon suami?" - Ashraf Khairi. Dan nada yang sinis itu cukup untuk membuatkan Ainnur naik darah. Benarlah kata orang, kerana pulut santan binasa...