Praktis hibah di Malaysia - Alias Azhar (Penerbit Universiti Utara Malaysia, 2017)
[Buku ini] membincangkan sistem pentadbiran dan pengurusan harta yang dilaksanakan di dalam negara mengikut undang-undang Islam dengan memfokuskan kepada hibah. Buku ini turut membincangkan konsep, prosedur dan keistimewaan hibah dalam konteks pengurusan harta mengikut undang-undang Islam dan pengaplikasian hibah oleh AmanahRaya Berhad, As-Salihin Trustee, Wasiyyah Shoppe dan Takaful Ikhlas Sdn Bhd.