Dinamika pengajian al-Quran dan hadis / editor, Monika@Munirah Abd Razak, Khadher Ahmad - Munirah Abd. Razzak; Khadher Ahmad (Penerbit Universiti Malaya, 2018)
Buku ini adalah koleksi 10 bab pelbagai topik perbincangan dalam bidang al-Quran dan hadis hasil usaha dan kerjaya sama staf akademik Jabatan al-Quran dan al-Hadis, Akademi Pengajian Islam, UM. Ia mengetengahkan perbincangan dalam isu-isu terpilih sama ada bersifat tradisional atau kontemporari.