Peranan media dalam masyarakat moden - Mansor Ahmad Saman 1949-; Ahmad Sebi Abu Bakar (Dewan Bahasa dan Pustaka, 1996)
Sebanyak 18 tajuk esei berkaitan dengan media dan peranannya terhadap masyarakat moden dikumpulkan di dalam buku ini. Beberapa artikel terjemahan public domain dijangka dapat menjadi rujukan berguna kepada mereka yang melibatkan diri dengan pelbagai pihak media dan pelajar-pelajar universiti serta IPT yang mengikuti kursus kewartawanan dan kursus sastera khasnya.