Menjadi ulul albab generasi genius al-quran - Danial Zainal Abidin (Publishing House Sendirian Berhad, 2015)
Menerusi buku yang bertajuk Ulul Albab ini mengupas tentang bagaimana seseorang itu mempunyai asas yang kukuh dalam pengajian Al-Quran, ilmu pengetahuan yang luas serta menganggap segala kejadian Allah melalui mata hati dan akal yang tajam serta mengambil iktibar daripada sesuatu kejadian yang berlaku. Padat dengan pengisian yang mengajak para pembaca untuk berfikir tentang kebaikan khususnya kepada generasi muda ataupun lebih moden dengan panggilan generasi Y dan Z