Mekah kota suci - Zuhairi Misrawi (PTS Millennia Sdn.Bhd, 2009)
Mekah, kota suci umat Islam. Kaabah, kiblat solat, asas kekuatan mukmin dan muslim. Nabi Muhammad, pemimpin agung, nabi dan utusan Allah. Sumber ikutan, contoh dan teladan terbilang. 'Mekah', 'Kaabah' dan 'Muhammad'. Tiga nama paling akrab di telinga kita. Tiga perkataan yang dirindu dan didamba pada setiap masa. Semuanya ada dalam satu buku!