Musafir duniaw (MD) 30 tahun - 60 negara- 5 benua- 300 petua : travelog khas Rusia, Tunisa, Kashmir, USA, Iceland - Faiz Najmi (My Travelog (TMT Press), 2016)
Musafir duniawi adalah sebuah buku hybrid petua pengembaraan dan travelog musafir yang menjelaskan bagaimana seorang musafir duniawi boleh terus bermusafir, berserta bekal iman, kecekalan dan ketabahan dalam hati. Segala petua yang diperturunkan dalam pengalaman merentas 5 benua, 60 negara, pelbagai sejarah, agama dan budaya, berjuta rupa manusia, serta berbagai jenis perjalanan yang diambil sejak berusia dewasa 18 tahun. Susah senang, suka duka, tangis tawa, segalanya yang dibukukan sebagai petua dan pengalaman dalam buku ini.