Menuju sejahtera meraih bahagia satu pandangan baru politik Islam (Siyasah Syar'iyyah ) - Maszlee Malik 1974- (Grup Buku Karangkraf, 2014)
DR. MASZLEE MALIK merupakan tokoh cendekiawan muslim dalam negara ini. Pandangan-pandangan politik beliau mengambil kira gabungan antara tuntutan roh nas-nas syariah dalam teks dan penjelmaannya dalam realiti semasa.Saya berharap tulisannya ini akan menjadi satu lagi sumbangan ke arah memahami kerangka pemikiran politik dalam Islam.Didoakan ia dapat menjadi penawar kepada kejumudan golongan yang membicarakan nas-nas politik dalam agama ini secara literal. Juga menjadi ubat untuk mereka yang cuba membebaskan politik dari prinsip-prinsip agama.Moga ALLAh memberkati usaha akhi fi llah Dr. Maszlee Malik!