Penyertaan masyarakat Iban dalam program pembangunan komuniti - Kwok, Chin Hoe; Harris Abd. Wahab (Penerbit Universiti Malaya, 2015)
Buku ini memaparkan isu penyertaan masyarakat Iban dalam program pembangunan komuniti di Sarawak berdasarkan kajian luar dengan memberi penekanan khusus kepada usaha-usaha pembasmian kemiskinan melalui Skim Pembangunan Kesejahteraan Rakyat (SPKR). Di samping itu memberi gambaran terperinci tentang faktor-faktor yang mempengaruhi penyertaan masyarakat Iban di Sarawak dalam program berkenaan. Penulisannya diolah supaya sesuai digunakan sebagai bahan rujukan kepada pelajar universiti yang mengikuti kursus pembangunan komuniti serta bidang sains sosial lain yang berkaitan. Selain itu, buku ini juga boleh dijadikan panduan kepada penggerak pembangunan komuniti yang terlibat dalam usaha-usaha pembangunan masyarakat luar bandar.