Menumpang teduh pohon akasia Somaliland bukan Somalia - Muhammad Suhail Ahmad (Grup Buku Karangkraf Sdn Bhd, 2016)
Kebanyakan kita lebih mengenali Somalia berbanding Somaliland. Sebabnya mudah sahaja, Republik Somaliland tidak pernah wujud. Itulah hakikat pahit yang cuba ditelan setelah tiada satu pun negara di dunia mengiktirafnya. Tahukah anda tentang kehebatan tentera Malaysia yang diselindungkan dunia sewaktu berlakunya kejadian Black Hawk Down? Pernahkah anda terfikir gelombang 4G telefon bimbit sentiasa penuh di kawasan gurun? Percayakah anda kembara ini terpaksa merentasi 20 batang sungai? Bacalah buku ini untuk menikmati pengalaman kembara gurun Somaliland yang jarang sekali diterokai. Aku sudah selitkan juga video di dalam buku ini. Sambil membaca, anda dapat menonton!