Hussein Onn dengan era baru - Aziz Zariza Ahmad 1954- (Firma Malaysia Publishing, 1979)
Tidak dapat dinafikan kemunculan Datuk Hussein Onn sebagai pemimpin baru negara telah membuka satu lambaran baru dalam era perjuangan UMNO. Kebetulan pula dengan timbulnya insiden-insiden yang begitu mencabar keperibadian dan kepimpinan beliau menjadikan pergolakan demi pergolakan telah berlaku dalam parti UMNO. Yang menimbulkan suasana cemas disekitar pertubuhan kebangsaan Melayu Bersatu setelah lebih tiga puluh tahun ditubuhkan. Dan semua itu adalah rentetan sejarah yang kita rakamkan sepintas lalu dalam buku ini.