IDENTITI POLITIK DAN EKONOMI ALAM MELAYU (500SM-1511M) - Norsaleha Mohd. Salleh; Mohd Zul Fahmi Md Bahrudin; Luqman Abd Hamid; Muhammad Wafiq Azman (Wacana survival Melayu, 2018)
Buku ini bertujuan mengenal pasti sejauh mana penglibatan Alam Melayu di dalam politik antarabangsa. Ia juga bertujuan memperluaskan dapatan maklumat sedia ada berkaitan perkembangan Politik Ekonomi Antarabangsa di Alam Melayu dengan kuasa luar semenjak tahun 500 SM sehingga kini. Inisiatif ini dilakukan dengan usaha dan idea daripada pelbagai sarjana serta pakar bidang terlibat sehingga membolehkan kita melihat keadaan politik ekonomi Alam Melayu dengan lebih holistik