Suka Buku, Suka Kamu - Aileen Fariha (Manes Wordworks, 2025)
Sewaktu Nur Ayra bersetuju untuk menjaga anak saudaranya sepanjang kakak dan abang iparnya menunaikan haji, dia langsung tidak menyangka perkara itu bakal mengubah hidupnya. Kalau bukan kerana Nur Imanina dan plastisin, mungkin hidup Ayra di kampung itu tenang sahaja tanpa perlu melalui insiden yang memalukan di Kedai Runcit Pak Mat! Pertemuan pertama Ayra dengan guru Sains itu mungkin memalukan tapi... siapa kesah? Mereka punya minat yang sama kut! Daripada sekadar berkongsi minat akhirnya masing-masing berkongsi rasa. Cuma... hidupsentiasa ada cara tersendiri untuk memberi kejutan. Antara rasa dan tanggungjawab, yang mana harus Ayra dan Khairul utamakan? Dan apabila mereka tidak lagi berada pada halaman yang sama, mungkinkah ada lagi peluanguntuk mereka apabila bertemu pada bab kehidupan yang seterusnya? Cinta itu luar biasa apabila mereka tak saling berjumpa,tak saling memiliki, tapi masih saling mendoakan.