MEMORI ADELIA - Awa Lailani (Manes Wordworks, 2025)
Dalam diam, masa lalu kembali menuntut... dan darah sekali lagi menjadi saksi. Diana Adelia hidup seperti watak misteri dalam sebuah novel. Kisahnya penuh rahsia dan untuk memahami siapa dirinya, dia harus menyingkap helaian-helaian sejarah silam yang suram. Namun, sebagai seorang pegawai polis, dia memilih untuk menutup luka lama. Sehinggalah satu kes pembunuhan bersiri mula membongkar semula trauma yang disangka telah terkubur. Setiap mangsa ada kesan kelaran di leher. Setiap petunjuk yang ditemui mengheret Diana lebih jauh daripada ketenangan. Rakan sekerjanya, Na’il berusaha melindunginya. Ryan, si wartawan pula datang menagih perhatiannya ketika dia terperangkap dalam kekeliruan. Siapakah pembunuh sebenar yang digelar The Crucifixion Killer itu? Apa kaitan setiap kes pembunuhan dengan Diana? Mampukah Diana bertahan apabila segala rahsia mula terbongkar?