QAID : THE UNKNOWN - Effalee (Manes Wordworks, 2025)
Demi menyelesaikan satu kes pembunuhan bersiri, Amra bertemu kembali dengan musuh sejatinya, Ketua Detektif Diraja Aqtar – Damien Qaid. Dari mula detik pertemuan itu, mereka sentiasa bercakaran. Amra tak sesekali mahu mengalah. Damien pula sengaja mahu Amra kalah. Dalam menjejak motif dan identiti pembunuh, misteri demi misteri yang berangkai mula terungkap. Rahsia yang selama ini tenggelam dalam lipatan memori kini memanipulasi kewarasan. Saat kebenaran terbongkar, Amra dan Damien terpaksa memilih antara dua jalan yang menuntut pengorbanan teramat memeritkan. Dua jalan yang akhirnya memisahkan mereka. Dalam ketidakpastian, dapatkah Amra dan Damien membuat sebaik-baik pilihan? Sedang maut dan derita menanti di hujungnya. Lalu, apakah jalan yang dipilih itu akan dapat menyatukan mereka kembali?